Ana içeriğe atla

Univera Mobil Teknolojiler Günü Etkinliği – 15 Nisan 2010

Yılda 2 kez İzmir ve İstanbul’da düzenlediğimiz, Univera Mobil Teknolojiler Günü etkinliğimizin sonuncusunu 15 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Marriott otelde gerçekleştirdik. Univera çalışanları ile beraber yaklaşık 200 kişi katılımda bulundu. Etkinliğin en vurucu tarafı Univera olarak yol arkadaşlığı yaptığımız Müşterilerimizin de projeleri ile ilgili sunum yapmalarıydı. Univera Yazılım teknolojileri, vizyonu ve İş Zekâsı üzerine ben de bir sunum yaptım. Tüm organizasyon dört dörtlüktü.
event_logo
Kısa notlar;
  • Univera ailesinde çalışmaktan bir kez daha gurur duydum. Ne kadar büyük olduğumuzu tekrar gördüm. Oldukça motive ediciydi.
  • Kurumsallaşmanın ve kalite odaklılığın etkisini her yerde hissettim (Geçen seneye göre çok daha fazla…). Bu ceket, bize tam olmaya başladı. Tüm süreç iyileştirmelerine, yatırımlara, karlılık çalışmalarına, kalite odaklı çalışmaya devam…
  • Müşteri hizmetleri, yazılım, test ve proje yönetimi olarak yapacak çok işimiz var :) (Challenge iyidir)
  • İş Zekâsı süreci hem müşterilerimizi hem de bizi çok geliştirecek.
  • Benimle birlikte yazılımdan 4 kişi katıldık. Müşteriye az dokunan diğer birimlerin katılımlarının yüksek olmasının, şirket kültürünü ve bilincini daha çok arttıracağı düşüncesindeyim. Önümüzdeki senelerde daha fazla katılımı nasıl sağlarız, organizasyonda bu durumu daha etkin hale nasıl getiririz düşünmemiz lazım.
  • Birebir iletişimin etkisini yine gördüm.
  • Müşteri odaklılık ve ürün odaklılık arasındaki dengenin korunmasının şart olduğunu günden güne daha iyi anlıyorum. İleride bu konularda daha kapsamlı makaleler yazacağım. Herkesin zannettiği gibi siyah ve beyaz olan bir durum yok, aksine kendimize has bir win-win modelimiz var, geliştirmemiz lazım… (Univera KHOÇ - Kalite ve Hedef Odaklı Çalışma)
  • Hüseyin Baki ŞİRİN gibi sektör gurularının katılımları çok etkili oluyor.
  • Teknik sunumu basite indirgemenin ve senaryo üzerine yapılan sunumların avantajlarını gördüm.
  • Hepimizin ruhunda biraz satışçılık olmalı, ben şahsen bayılıyorum :)
  • Toplu uçak geliş-gidişlerinde hepimiz son Polonya etkisini az çok hissettik.
  • Geçen sene yapacağız dediğimiz işlerin %80’inden fazlasını yapmış olmak güzeldi.
Etkinlikten bazı kareler;
DSCF0472
DSCF0916
Teşekkür;
Başta Kurumsal İletişim Yöneticimiz sevgili Didem KOCAŞ ve İstanbul Bölge Müdürümüz İhsan TUTKAN olmak üzere emeği geçen herkesin, eline, ayağına, aklına, emeğine sağlık.
Son Söz;
Univera ile “Bilginin Gücü Elinizde”
Deniz KILINÇ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

UML ve Modelleme – Bölüm 4 (Class (Sınıf) Diyagramları)

Bir önceki makalemizde UML modellemede kullanılan ilk diyagram olan Use Case diyagramını incelemiştik. Bu makalemizde nesne tabanlı programlamada kullanılan sınıflar ve sınıfların arasındaki ilişkileri modelleyebileceğimiz diyagramlar olan Class(Sınıf) diyagramlarını inceleyeceğiz. UML’de sınıflar, nesne tabanlı programlama mantığı ile tasarlanmıştır. Sınıf diyagramının amacı bir model içerisinde sınıfların tasvir edilmesidir. Nesne tabanlı uygulamada, sınıfların kendi özellikleri (üye değişkenler), işlevleri (üye fonksiyonlar) ve diğer sınıflarla ilişkileri bulunmaktadır. UML’de sınıf diyagramlarının genel gösterimi aşağıdaki gibidir. Şekil 1. Class Diyagram Şekil1’de görüldüğü üzere bir dikdörtgeni 3 parçaya bölüyoruz. En üst bölüm sınıf adını, orta kısım özellik listesini (üye değişkenler) ve en son kısım, işlev listesini (üye fonksiyonlar) göstermektedir. Çoğu diyagramlarda alt iki bölüm çıkarılır. Genelde tüm özellik ve işlevler gösterilmemektedir. Ama

Yazılım Maliyet Tahmineleme Tecrübeleri

Yazılım mühendisliğinde maliyet hesabı her zaman problem olmuştur. "Bu iş kaç Adam/Gün tutar?" sorusuyla sıkça karşılaşıyoruz. Adam/gün veya Adam/ay ölçütleri bir kaynağın/kişinin belirtilen zaman dilimindeki iş gücü anlamına gelir. Tabi bu noktada yine kafa karışıklıkları başlar. 6 A/G'lik bir işi hızlandıralım diye 2 kişi ile yapmaya çalışsak ve kaynak/kod, modül, altyapı, insan vb. her bir şeyi bir kenara bıraksak, matematiksel basit formülle 6/2=3 A/G'de biter? Gerçek hayat böyle değil, öncelikle bunu anlamamız lazım. Hep şu örnek verilir; "Aynı bebeği 2 kadın birlikte daha kısa sürede doğurur mu?" Eğer bunun cevabı "Evet" ise (veya bir gün böyle bir durum ortaya çıkarsa), yazımı değiştirmem gerekecek:) Mevzu gerçekten derin...Maliyet hesabı; bulunduğunuz firmanın yazılım süreçlerini hangi methodlarla uyguladığına, ilgili işin o dönemdeki aciliyetine, (şirket yönetiminin baskısına:)) vb. bir çok duruma bağlı olabilir. Örneğin; bizim firmada e

UML ve Modelleme – Bölüm 3 (Use Case Diyagramlar)

Önceki iki makalemizde ( 1 , 2 ) UML’e genel olarak değinip ve modellemede kullanacağımız dokuz diyagram hakkında bilgiler vermiştik. Bu makalemizde Use Case diyagramından detaylı bahsedeceğiz. Öncelikle, genel Use case diyagramının tanımını hatırlayalım. “Bir kullanıcı ve bir sistem arasındaki etkileşimi anlatan senaryo topluluğudur.” Ivar Jacobson Senaryo tanımı için der ki: “Aktörle sistem arasında gerçekleştirilen, sonucunda aktöre farkedilir getirisi/ faydası oluşan etkileşimli diyalogdur. ” UML Use Case Diyagramları  sistemin işlevselliğini açıklamak amacıyla kullanılır. Sistemin birbirinden ayrı özelliklerinin detaylarını göstermekten ziyade, Use Case Diyagramlar, tüm mevcut işlevselliği göstermek için kullanılabilir. Buradaki en önemli noktalardan biri,   Use Case Diyagramlar temelde sequence diyagram ve akış diyagramlarından farklıdır. Use Case diyagramlar dört ana elemandan oluşmaktadır. Aktörler , Sistem (Proje kapsamını belirtir) , Use Caseler ve bunlar ara