Kurulum ve Ayarlar
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=D95598D7-AA6E-4F24-82E3-81570C5384CB&displaylang=en
Team Suite Test Load Agent için:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=572e1e71-ae6b-4f92-960d-544cabe62162&DisplayLang=en
Team Suite Kurulumu
Bölüm 1’de genel bir giriş yaptıktan sonra Visual Studio Test Sürümünün kurulumuna başlıyoruz. Bunun için, aşağıda belirtilen bağlantılardan 90 günlük deneme sürümlerini indirebilirsiniz.
Team System Team Suite için:http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=D95598D7-AA6E-4F24-82E3-81570C5384CB&displaylang=en
Team Suite Test Load Agent için:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=572e1e71-ae6b-4f92-960d-544cabe62162&DisplayLang=en
Team Suite Kurulumu
Bir süre bekledikten sonra, kurulum şeklini soran bir ekran karşımıza gelecektir. Burada, bütün araçların kurulması için tam kurulumu seçebiliriz veya eğer, özel kurulum seçiliyorsa, aşağıdaki ekran karşımıza geldikten sonra;
Resimde gösterilen seçeneklerin işaretlendiğine emin olduktan sonra kuruluma devam edip tamamlayabiliriz. Kurulum sonrasında karşılaşabileceğiniz problemlerden biri, Visual Studio geliştirme ortamını çalıştırdığımızda, Proje şablonlarınızın kaybolması olabilir. Bunu gidermek için (varsayılan kurulum dizinin değişmediğini kabul edersek) komut isteminden;
“C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\Common7\IDE\ devenv.exe /installvstemplates”
İle çalıştıralım. Bu şekilde Visual Studio, açılışı, Proje Şablonlarını olması gereken dizinlere geri yükleyerek gerçekleştirecektir.
Yukarıda belirttiğimiz bağlantıdan Team Suite Test Load Agent 90 günlük deneme sürümünü indirilip, setup.exe çalıştırıldıktan sonra, aşağıdaki ekran karşımıza gelir. Bu ekrandan, “Controller” ve “Load Agent” kurulumu yapılabilir.
“Agent Controller” olarak adlandırılan servis, dağıtık yük testi yapabilmek için farklı makinelere kurulan “Load Agent” servislerinin yönetiminden sorumlu olan servistir. “Load Agent” servisi, Web ve yük testi metriklerinin anlık toplanmasını ve bu bilgilerin Visual Studio IDE sine aktarılmasını sağlar.
Dolayısıyla, uygulamanız için yük testi düşünmüyorsanız veya bu yük testini, sadece “Visual Studio” geliştirme ortamının kurulu olan makineden gerçekleştirecekseniz, “Controller” ve/veya “Load Agent” kurmanıza gerek yoktur. Bölüm 3’de bu servislerin kurulumlarını detaylandıracağız.
Ali KALFAOĞLU
Yorumlar
Yorum Gönder