Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ekim, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Windows Phone 7 Genel Bakış

Şu an itibariyle Apple iOS başta olmak üzere Google Android, Blackberry gibi birçok mobil platform bulunmakta ve Microsoft’da bu mobil dünyada kendisine yer bulmak için mücadele ediyor . Windows mobile işletim sistemleri ilk başlarda popüler olmasına rağmen daha sonra yeterli gelişimi gösteremediğinden diğer yeni platformlar karşısında yeterince güncel kalamadı. Microsoft, Windows Phone 7 ile bu eksikliğini gidermek istiyor. Windows phone 7 tamamen yeni bir platform olarak oluşturuldu ve şuan itibariyle windows mobile 6.x versiyonu ile çalışan telefonlar windows phone 7 ye upgrade edilemeyecek. İlk başta Microsoft, Windows Phone 7 yi, orijinal adı “Photon” olan windows mobile platformu üzerinde upgrade yaparak geliştirmeyi planlıyordu ancak daha sonra bundan vazgeçip tamamen yeni bir mobil işletim sistemi yaratmaya karar verdi. Bunun üzerine geliştirilmelere başlandı. Windows Phone 7 2009 yılında piyasaya çıkartılmak isteniyordu ancak birkaç kez ertelenmek zorunda kaldı. En sonunda 11...

VMMap Nedir?

VMMap, işletim sisteminde çalışan programların sanal ve fiziksel belleği kullanım miktarlarını rakam ve grafiklerle gösteren, ufak kullanışlı bir araçtır. Bu aracı kullanarak hedef uygulamanın grafiksel gösterimiyle beraber kullanılan kaynakların özet veya detay bellek maliyetlerini analiz etmek mümkündür. Programın yenileme ve filtreleme özellikleri bulunmakta olup, yineleme özelliğinin ötesinde iki anlık görüntü alarak, bellekteki kullanım durumlarını karşılaştırabiliriz. VMMap’i ilk çalıştırdığımızda karşımıza sistemde çalışır durumda olan uygulamaların listesi çıkmaktadır.  Bu listede exe isimleri PID numaraları ve hangi kullanıcı ile oturum açtıkları gibi bilgileri görebiliriz. İzlenecek uygulama seçimi (örneğin bir sqlsrv.exe) yapıldıktan sonra programın ana ekranı ile karşımıza gelmektedir. Program 3 bölümden oluşuyor.

BLADE SUNUCULAR ve BLADE SİSTEMLER

Bir blade sunucu, fiziksel alan ve enerji kullanımını en aza indirmek için optimize edilmiş, modüler bir tasarıma sahip, sade bir sunucudur. Standart bir rack-mount (raf) sunucu bir elektrik ve ağ kablosu ile çalışabilirken, blade sunucuların pek çok bileşeni yerden ve güç tüketiminden tasarruf edebilmek için çıkarılmıştır. Birçok blade sunucuyu içinde barındıran blade şasisi ise, içindeki sunuculara enerji, ağ bağlantısı, soğutma ve yönetim hizmetlerini sağlar. Bir şasi ve blade sunuculardan oluşan bütüne blade sistemi denir. Standart rack sunucularda 1U bir sunucunun kaplayacağı minimum yüksekliği (4.45cm) ifade eder. Kullandığımız standart kabinlerin yüksekliği ise 42U’dur, yani en çok 42 sunucu barındırabilir. Halbuki blade sunucular kullanılarak bir kabinet içerisinde 128 sunucuya çıkmak mümkündür.