- Bir işle meşgul olun. Kollarınızı sıvayıp hemen işe koyulun. Yolunuza çıkanları bir şekilde uzaklaştırın.
- Zor kararlarla kafa kafaya çarpışın. Jobs bazı zor kararlar almak zorundadır ama durumu tam karşıdan cephe alarak karşılar.
- Duygusal olmayın. Şirketinizin sorunlarını sakin ve berrak bir kafayla değerlendirin.
- Kararlı olun. Jobs Apple’a dönüp şirketi etkili bir şekilde yeniden organize etmeye başladığında kararlı ve adaletliydi. Ne yapılması gerektiğini biliyordu. Bunu açıklamaya zaman ayırdı ve ekibin de aynı doğrultuya gelmesini umdu.
- Tahmin etmeyin, bilgi alın. Şirketi kapsamlı bir şekilde etüt edin ve kararlarınızı sezgilere değil verilere dayandırın. Bu sert ama adaletlidir, doğru olan budur.
- Dışarıdan yardım alın. Bütün yükü tek başınıza omuzlamayın. Mutlaka iş paylaşımı yapın.
- Şirketin varlıklarını algılayın, analiz edin.
- Odaklanmak “hayır” demektir. Jobs, Apple’ın sınırlı kaynaklarını şirketin iyi yapabildiği az sayıda projeye odaklar. Gereksiz tüm projeleri hayaınızda çıkartın.
- Odaklanmış halde kalın, ürünlerin içinden çıkılmaz bir hale gelmesine izin vermeyin. Ürünleri basit tutun, aşırı karmaşık bir teknoloji dünyasında bu bir erdemdir.
- İyi olduğunuz alan üzerine odaklanın; diğer herşeyi başkalarına devredin. Bildiğiniz en iyi konular üzerine odaklanmak şirketin yararına olacaktır.
Bir önceki makalemizde UML modellemede kullanılan ilk diyagram olan Use Case diyagramını incelemiştik. Bu makalemizde nesne tabanlı programlamada kullanılan sınıflar ve sınıfların arasındaki ilişkileri modelleyebileceğimiz diyagramlar olan Class(Sınıf) diyagramlarını inceleyeceğiz. UML’de sınıflar, nesne tabanlı programlama mantığı ile tasarlanmıştır. Sınıf diyagramının amacı bir model içerisinde sınıfların tasvir edilmesidir. Nesne tabanlı uygulamada, sınıfların kendi özellikleri (üye değişkenler), işlevleri (üye fonksiyonlar) ve diğer sınıflarla ilişkileri bulunmaktadır. UML’de sınıf diyagramlarının genel gösterimi aşağıdaki gibidir. Şekil 1. Class Diyagram Şekil1’de görüldüğü üzere bir dikdörtgeni 3 parçaya bölüyoruz. En üst bölüm sınıf adını, orta kısım özellik listesini (üye değişkenler) ve en son kısım, işlev listesini (üye fonksiyonlar) göstermektedir. Çoğu diyagramlarda alt iki bölüm çıkarılır. Genelde tüm özellik ve işlevler gösterilmemektedir. Ama...
Yorumlar
Yorum Gönder