Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Y Kuşağı, Yeni Nesil Yeni Beklentiler

İnsan kaynağının üretim faktörü ve maliyet kaynağı olarak görüldüğü anlayış artık çok uzaklarda kaldı. Yeni dünya düzeninde çalışan kalite, müşteri duyarlılığı ve kurumsal etkinlik ve verimlilik için en önemli faktör ve gelir kaynağı olarak işletmelerde fark yaratan değer. 1980-2000 yılları arasında doğup, çok kanallı televizyonlar ve internet ile global dünyada büyümüş, teknoloji dostu Y kuşağı, artık iş hayatının tam ortasında hem çalışan hem de yönetici olarak görev alıyor. TÜİK verilerine göre Türkiye’de yaşayan 73.722.988 kişinin % 35’i bu kuşağa ait. İş hayatında onları doğru anlamak, onların beklenti ve görüşlerini yönetim modellerine dahil edebilmek bireysel ve şirket performanslarına önemli katma değer sağlıyor.

Teknoloji Şirketlerinin Birbirlerini Satın Alma Stratejileri

Teknoloji şirketi satışlarını ve satın almalarını son dönemde sıkça flaş haber olarak duymaya başladık. Görüşmeler başlıyor, borsaya duyuruluyor, pazarlıklar 4-5 ay devam ediyor ve sonunda bomba patlıyor, bize de twitlemek düşüyor. :) Peki neden bir şirket diğerini satın alıyor? Bunun için bir veya birden fazla neden mümkün, gelin bir göz atalım; Marketi kontrol altına almak için: Örneğin, Online müzayede evi olan eBay ’in, Online telefonculuk/iletişim şirketi olan ve tek kuruş geliri olmayan Skype ’yi 2005 yılında 2 milyar dolara ($) satın alma sebebi ne olabilir? Bu sorunun cevabı Skype ’nin ileride tek başına kazanacağı parayı eBay ’in kazanma isteği olamaz, çünkü bu durumu analiz edip tahminleyecek bir Skype geliri ortada yok. eBay ’in satın almasının tek nedeni Online Telefonculuk sektörünü kontrol altına almak istemesidir. Hepimiz biliyoruz ki kontrol paraya eşittir... Yine benzer nedenlerden Salesforce.com 212 milyon dolara ($) Heroku ’yu satın almıştır.

CAPTCHA

Captcha web ortamında formlara giriş yaparken, mesaj atarken, şifre geri alırken ya da bir siteye üye olurken gibi internette gezinirken bir çok yerde karşımıza çıkan yamuk yumuk ve farklı tekniklerle okunması zorlaştırılan ve insan ile botları ayırt etmek için Carnegie Mellon SoCS’da geliştirilen bir projedir. Peki neden okunması güçleştiriliyor, yamuk ve eğri yazılıyor, ya da neden insan ile botları ayırt etme gereksinimi duyuluyor? Bu doğrulama uygulaması olmaksızın spammer kişilerin hedef seçtikleri sitelere zarar vermeleri, şifre kurtarma formlarında brute force saldırısı kullanarak şifre kırmak, botların mesaj formlarına reklam ya da zararlı linkler paylaşmaları çok çok daha kolaydı ve bu tarz olayların önüne geçebilmek için okunması zor, eğri, yamuk, farklı renklerde ya da deforme edilmiş halde kısaca resim işleme araçları ile botların tanımlayamayacağı ve sadece insanların ayırt edebileceği ve geçebileceği düşünülen bu doğrulama uygulamaları kullanılmaktadır.